Beauty News by Bottega Verde




Hello Beauties,


5 cele mai iesite din comun sfaturi de ingrijire a pielii, in sezonul rece

Ingrijirea pielii este un ritual sacru pentru majoritatea femeilor. Indiferent de anotimp, varsta sau mediu, pielea are nevoie de permanenta hidratare si ingrijire. Iarna insa, atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, pielea are cel mai mult de suferit, deoarece crapa, se inroseste si se usuca. Astfel, tenul are nevoie de o ingrijire speciala iarna, pentru ca tu sa radiezi in fiecare zi.
Specialistul in make-up BottegaVerde.ro, Andreea Has iti impartaseste cateva dintre cele mai neobisnuite sfaturi, numai bune de urmat in sezonul rece, pentru ca tenul tau sa nu sufere deloc.
Iata 5 sfaturi de ingrijire a pielii, iarna
1. Uita de apa fierbinte
Momentele lungi petrecute in dus inseamna uscarea pielii, atat a tenului, cat si a intregului corp. Astfel, in sezonul rece sunt recomandate dusurile scurte, cu apa calduta, pentru ca pielea sa poata sa-si pastreze uleiurile naturale care o protejeaza. Evita,asadar, apa fierbinte si alege sa-ti protejezi pielea.
2. Foloseste crema de protectie solara iarna
Da, ai citit bine. Crema cu protectie solara iarna are un rol foarte important in mentinerea unui ten sanatos si luminos inclusiv pe timpul iernii. „Protectia solara este principalul aliat al femeilor iarna. Zapada reflecta rezele soarelui in proportie de 85%m de aceea recomand folosirea cremei cu factor de protectie solara si iarna”, ne spune Andreea Has. Astfel, desi soarele lipseste, razele ultraviolete patrund chiar si prin nori, afectand tenul. Poti folosi crema balsam cu protectie solara, cu ulei din nuca de cocos si extract de lime, 37 lei, pentru ca tenul tau sa fie in siguranta si sa nu fie afectat de razele UV.


3. Evita produsele cosmetice „dure”
Sapunurile solide ar trebui sa dispara de pe etajera ta, pe perioada iernii. Rolul lor este de a indeparta orice, astfel ca indeparteaza, pe langa impuritati, si hidratarea de la suprafata pielii. Astfel tenul ramane uscat si devine predispus la iritare. „Foloseste produse usoare, cremoase, care sa-ti curete tenul, fara a-l agresa in niciun fel”, ne indeamna Andreea Has.
Poti incerca gelul detergent cu extract de salcie, 34 lei, care ajuta la o curatare perfecta a tenului si inchide porii, pentru ca tenul tau sa arate perfect.

4. Invata sa-ti hidratezi tenul, din interior, spre exterior
Hidratarea tenului inseamna creme adecvate, folosite cu regularitate, insa mai inseamna un stil de viata sanatos si o alimentatie pe masura. Consuma fructe si legume bogate in vitamine, iar pentru un ten luminos si sanatos combina alimentatia sanatoasa cu sportul.
5. Foloseste fond de ten
Fondul de ten s-a dovedit a fi un aliat de nadejde al femeilor pe timpul iernii. Ofera o protectie suplimentara tenului, ferindu-l de factorii externi, astfel ca din trusa ta de make-up nu ar trebui sa lipseasca un fond de ten hidratant. „Modul de aplicare este de asemenea farte important, asa ca aplica un strat subtire, imediat dupa ce ai aplicat crema, pentru o cat mai buna blenduire. In plus, este recomandat sa nu optezi pentru fondurile de ten de ten granulate”, ne sfatuieste Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro.

Iarna, tenul are nevoie de o hidratare suplimentara, din cauza factorilor externi la care este supus: vant, ger zapada. In acest sens, acidul hialuronic joaca un rol foarte important, deoarece este un ingredient fascinant, care are abilitatea de a pastra de o mie de ori greutatea sa in hidratarea pielii si de a mentine aceasta hidratare pentru un timp indelungat. Astfel, acidul hialuronic ajuta la o hidratare in profunzime a tenuluisi il face sa fie rezistent la aerul rece care absoarbe toata hidratarea, atat de importanta pentru un aspect sanatos al acestuia.
Poti folosi fondul de ten skin voile hidratant, cu efect de piele perfecta si acid hialuronic, 80 lei, pentru ca tu sa radiezi, de dimineata, pana seara, chiar si iarna.
Tu la ce solutii apelezi pentru ca tenul tau sa arate impecabil in sezonul rece? Urmeaza sfatul specialistului Bottega si vei vedea ca tenul tau va arata perfect, chiar si la zero grade Celsius.

Etichete: , , ,