Vacanta la Venetia



Hello Beauties,


      Dupa cum ati vazut pe pagina mea personala si pe Insta,tocmai m-am intors dintr-o minunata vacanta in Venetia.Atunci cand esti turist, asa cum v-am mai spus si in postarea despre vacanta mea la Paris,calatoria trebuie putin documentata inainte.Trebuie sa stiti cate ceva inainte de a pleca,despre ce veti vizita,orar,transport si asa mai departe.
     Am calatorit cu o cursa low cost,am ajuns destul de repede,cam 1h45',apoi am luat ATVO,un autobuz care va duce la Statia(capat de linie) Piazzale Roma de unde luati Vaporetto-ACTV catre destinatia dorita de dumneavoastra.Gasiti site-uri de unde va puteti informa despre orarul acestora si pret.
     Am fost cazati la un hotel de o stea dar am avut confort de 3-4 stele.Foarte curat,cu personal amabil,situat intr-o zona foarte buna aproape de 2 statii de Vaporetto,mai exact la Ponte delle Guglie.



Orarul de zbor a fost putin cam matinal pentru noi dar asta e.Ne-am odihnit putin si apoi am plecat la plimbare.Nu-ti vine sa intrii in casa atat e de frumos,am facut zilnic cate 6-7 km(asa imi arata pedometrul.....si eu l-am crezut),am luat toate strazile la pas si Vaporetto bineinteles.






     In afara de punctele pe care TREBUIA sa le vizitam in Venetia,toata frumusetea orasului asta e,sa te plimbi,sa admiri toate cladirile acelea vechi de sute de ani,care pur si simplu rasar din apa.Nu va afundati in muzee si catedrale,trebuie vazute si ele si noi am fost,dar frumusetea locului asta e.
    Plimbati-va pe toate acele poduri superbe,fiecare are frumusetea lui.









Puntea Suspinelor
    Piata San Marco trebuie vazuta si ziua si noaptea,plimbarea pe promenada seara e ceva de vis.Am prins o zi si cand toata piata s-a inundat si era absolut minunat.Au fost puse niste traverse sau bancute din lemn nici nu stiu cum sa le spun,pentru a putea trece fara sa te uzi,dar placerea era sa te descalti si sa umblii prin apa aceea.















    Terasele cochete erau foarte ofertante si ele,cu peste,fructe de mare,paste si tot felul de bunatati.Magazinasele si tarabele cu suveniruri de asemenea.







                         Insula Murano de asemenea trebuie vazuta si muzeul.














    Va recomand cu tot dragul sa mergeti in Venetia,nu o sa va para rau de nici un cent.  
     Va las sa va delectati cu cateva poze,pe care le-am ales random din cele cateva sute,iar daca doriti si alte informatii despre Venetia,atat cat pot va raspund cu drag.
     Va pup si va astept sambata la colaborare.



    

Etichete: , , , , , ,