Paris je t'aime-Jurnal de calatorie



Bonjour,

Buna fetelor,in aceasta postare vreau sa va povestesc cate ceva despre vacanta mea la Paris.

Calatoria noastra la Paris a inceput cu mult inainte sa ajungem noi acolo,ne-am documentat foarte mult, am cautat tot ce doream sa vizitam,informatii cu privire la trasportul in comun,la programul de vizitare al muzeelor si multe altele.Asa ca odata ajunsi acolo am privit cu alti ochi ceea ce deja vazusem acasa in poze pe internet.Ne-a ajutat foarte mult.

Nici nu stiu cu ce sa incep...dupa ce am iesit din Aeroport,am luat Shuttle-Bus-ul,care ne-a dus pana in Port Maillot,un fel de Autogara,unde vin aceste autocare de la Aeroport,si de unde pleaca spre Aeroport cu 3 ore inaintea fiecarui zbor.Totul este foarte bine organizat.De acolo am luat Metroul,despre care vreau sa va spun ca este un impaienjenis de linii 16 in total,dar pe care dupa doua zile de umblat deja le stii cam pe toate.Mai exista 5 linii RER care va duc in zonele limitrofe ale Parisului, la Disney,Versailles.Aveti optiuni pentru foarte multe Pass-uri combinate cu plimbari cu vaporasul pe Sena,intrari la muzee,plimbari cu Buss-ul care face turul orasului,calatorii cu mijloacele de transport si multe altele,le gasiti pe site-uri specializate.

Am ajuns la Hotel Gabriel,un hotel cochet,curat,camerele erau micute dar nu iti trebuia mai mult,plecam dimineata,veneam seara,faceam un dus si cadeam lati.Am dormit putin,pentru ca eram treziti de la 4 dimineata,apoi cu harta si aparatul de fotografiat am plecat la plimbare.



Prima vizita am facut-o evident la Tour Eiffel n-am putut sa zic nimic atunci cand l-am vazut decat.....Wwwoooowwww.Este superb si ziua si noaptea.Am petrecut acolo toata dupa-amiaza,ne-am plimbat pe malul Senei am facut o multime de poze,pana s-a intunecat si turnul s-a umplut de luminite,care din timp in timp licareau.Mi-a placut extraordinar de mult atmosfera de acolo.

A doua zi ne-am cumparat un Museum Pass(aveti optiuni de 2-4 si 6 zile),cu care puteti vizita 60 de Muzee.Tinerii pana in 26 de ani au intrarea libera,asa ca cine se incadreaza....nu pierdeti ocazia.


Si am pornit la vanatoarea de muzee.Prima oprie a fost la Sainte Chapelle, este o capelă care a fost construită intre 1242-1248, pe Île de la Cité, la Paris, la cererea Sfântului Ludovic, pentru a adăposti Cununa de Spini, un fragment al Sfintei Cruci, precum și alte diverse relicve ale Patimilor pe care le achiziționase.



Apoi am vizitat La Conciergerie aceasta cladire a fost ridicata in secolul al XIV-lea si a fost initial un palat regal, insa cu timpul a pierdut favoarea regilor Frantei devenind o inchisoare.



De acolo am plecat intr-o plimbare pe malurile Senei din nou,am vazut plaja amenajata pe malurile acesteia,am trecut pe Pont Neuf,cel mai vechi pod care traverseaza Sena, am fost si la Pont des Arts,pod pietonal care leaga Institutul Francez de palatul Lovru, acel pod pe care indragostitii prind cate un lacat cu diverse inscriptii,noi am ratat asta,mai planuisem o vizita peste doua zile,care din lipsa de timp nu s-a mai intamplat.



Dupa aceasta plimbare am fost sa vizitam faimoasa  Catedrala Notre Dame de Paris despre care stie toata lumea ca este un monument al arhitecturii
  
gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se 

află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.Constructia ei a inceput in 1163 si   
a fost deschisa in 1345.



A treia zi am fost la impunatoarea Sacre Coeur.Bazilica este situată în Piața St. Pierre, pe colina Montmartre, si a fost construită în 1876 în stil romano-bizantin.



Apoi am vizitat Centrul national de Arta si Cultura Georges-Pompidou,care  este cel mai mare muzeu de artă modernă din Europa si a fost deschis in 1977.

Am trecut si pe langa Fontaine des Innocents,care este cea mai veche fantana monumentala în Paris si a fost construita intre 1547-1550.



A patra zi an rezervat-o pentru Muzeul Luvru,despre care nu trebuie sa va mai spun ca este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța.Este impresionant atat pot sa spun,am vazut doar o parte evident,nu se poate vedea tot intr-o zi.

Am iesit buimaci de acolo si am plecat la plimbare,am facut cateva poze la Arc de Triomphe du Carrousel ,construit intre 1806-1808 pentru a comemora o victorie militara a lui Napoleon din anul precedent,terminand ziua cu o vizita prin Gradinile Tuileries,reprezinta cea mai veche si importanta gradina din Paris si prin Place de la Concorde.



Ultima zi am fost la Muzeul Orsay, a fost inaugurat in 1986, instalat in fosta Gara d’Orsay construita in 1900.



Am vizitat si Biserica  Saint Etienne du Mont.



Apoi am intrat in impunatorul  Pantheon, este o clădire în Cartierul latin.  A fost construit ca biserică dedicată sfintei Genevieva,  dar în ziua de astăzi combină funcțiile bisericești cu un loc de veci faimos.



Am terminat ziua si implicit vacanta noastra cu o lunga plimbare 

prin Jardin du Luxembourg,un loc minunat si relaxant care ne-a placut 

foarte mult,nu ne mai venea sa plecam de acolo.In drum spre statia de 

metrou am trecut si pe langa Sorbona .

Am mancat la cateva terase cochete din centrul Parisului, La Gentilhommière,Cafe Rive Droite,La Paris Orsay.


A fost o vacanta superba,care nu se poate descrie in cuvinte si fotografii.Totusi am incercat sa va arat cate ceva.Peste cativa ani ne dorim sa mai vizitam inca odata Parisul,sa vedem ce nu am putut de data aceasta.

Va pup si va astept cu drag comentariile,si intrebarile.....daca aveti vreuna.

Am plecat pregatita total cu unghiutele in ton.





Etichete: , , ,