7 Pacate de stil in prag de vara




Hello Beauties,
Am acceptat si eu provocarea Anei-Maria de a scrie despre 7 Pacate de Stil la inceput de vara.


Sunt nascuta vara si este anotimpul meu preferat. Nu am mai mers de ani buni la mare, dar prin concediile preferate la munte nu ezit sa mai stau si la soare sau sa ma balacesc intr-o piscina.

Cred ca pe plaja cu totii am intors capul dupa cate o "domnisoara" care se chinuia sa mearga cu sandale cu toc prin nisip, sau care era machiata excesiv, pregatita sa mearga in club nicidecum la plaja si am mai vazut multe altele.
Va spun si din punctul meu de vedere ce NU trebuie sa facem la inceput de sezon estival.Poate si eu am mai pacatuit in tinerete si va impartasesc....poate :)) si din experienta mea.
1.Nu te epila
Inainte de a merge la plaja nu este indicat sa te epilezi pe picioare, in axile sau in zona inghinala . In urma epilarii, pielea este sensibila din cauza smulgerii firelor de par. Razele solare si apa sarata a marii agraveaza si mai mult starea pielii tale. Pentru a te bucura pe deplin de o vacanta cu mult soare si apa, epileaza-te cu cateva zile inainte de a te expune la soare.
2.Nu te machia
La plaja este indicat sa mergi cat mai natural, cu fata si corpul proaspat spalate si unse cu crema impotriva radiatiilor solare. Evita produsele de machiaj ce contin coloranti . In contact cu razele solare, acesti coloranti pot provoca alergii, iritatii, mancarimi si arsuri. Si se pot intinde pe fata si  arata foarte rau.


3.Ai grija cand combini produse de ingrijire ale pielii cu produse de protectie solara

Unele dintre produsele antirid contin acid alfa hidroxil, care poate irita tenul cand este expus pentru o perioada mare de timp razelor soarelui. Citeste intotdeauna etichetele produselor pentru a te pune la adapost de eventualele efecte adverse. Aveti grija la alegerea  lotiunile solare, alegeti un SPF potrivit si nu uitati nici de uleiul pentru bronzare.

4.Gaseste costumul de baie care sa te puna in valoare

Trebuie sa tinem cont de doua reguli esentiale: daca vrei ca soldurile sa para mai mici, pune un model mai bogat sau o culoare mai evidenta in partea de sus. Daca vrei sa distragi atentia de la burta, evita costumele intregi, caci, desi nu ai crede acest lucru, ele pun in evidenta stomacul.
Mie mi-ar placea tare mult un costum de baie ca acesta, si imi place sa il asortez si cu un pareo.

5.Nu uita de palarie

Niciodata nu este bine sa pleci la plaja, sau o plimbare intr-o zi insorita, fara o palarie, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si estetic. Le poti asorta in functie de costumul de baie pentru un 
look mai sofisticat si, in acelasi timp, eviti si insolatia.


6.Ramai hidratata

Pe langa toate elementele de cosmetica si accesoriile cat mai inedite, sticla de apa ramane undeva uitata. Cand te expui la soare, totusi, este mai mult decat important sa te hidratezi, caci pierzi destul de multe lichide. Cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat mai mare este si riscul de deshidratare.
Bauturile cu cofeina sau cu alcool, in combinatie cu soarele nu fac bine deloc. Nu stiu daca ati facut vreodata  vreo insolatie adevarata cu frisoane, temparatura si tot tabloul clinic, dar eu va spun ca este tare rau. 
Eu port cu mine sticluta de apa in geanta, indiferent de anotimp.

7.Nu te incalta cu ceva nepotrivit
Asa cum va spuneam si la inceputul articolului, cred ca ati vazut multe domnisoare incaltate cu tot felul de sandale cu toc, care se chinuiaiu sa mearga prin nisip. Cred ca pe plaja o pereche de flip-flop sau o pereche de sandale sunt cele mai potrivite. Eventual un papucel precum cel din fotografie :))).


      Sper sa va fie de folos sfaturile mele si m-as bucura daca mi le-ati  spune si voi pe ale voastre.
      Va pup si va doresc o Duminica frumoasa.


Etichete: , ,