Rutina mea de ingrijire a unghiilor


Buna fetelor ,

Nu am mai postat demult,am fost ocupata cu sarbatorile,musafiri,pregatiri,vizite,si altele.Sper ca sunteti bine dupa sarbatorile de Paste.
Cu manichiura mea de Paste nici macar nu am avut timp sa fac o postare dar v-o arat acum.Este vesela si colorata.

Astfel, m-am hotarat  sa fac o postare despre rutina mea de ingrijire a unghiilor, pe care eu o fac odata pe saptamana, de obicei in weekend.

Acestea sunt produsele pe care le folosesc de obicei:




Primul pas il reprezinta indepartarea ojei. De obicei folosesc si recomand dizolvantul fara acetona, pentru ca nu usuca si nu ataca unghiile. Eu folosesc mereu doua produse pe cel de la Byphasse, care contine acetona, dar este foarte bun, unghiile nu raman uscate si deshidratate dupa el,deoarece contine Glicerina,si pe cel Cien fara acetona,intotdeauna le am pe amandoua in casa.


Dupa stergerea ojei spal mainile cu apa calda , astfel inmoi cuticulele si le pregatesc pentru curatare. Aplic Peelingul cuticular de la Farmec un gel pentru indepartarea cuticulelor si il las sa actioneze cam 2 minute(in instructiuni scrie 1 minut). Curata foarte bine cuticula , parca o topeste. Apoi doar imping putin cuticula inspre deget si indepartez pielea moarta cu un betisor de portocal,achizitionat din Sephora. Dupa aceasta procedura spal din nou mainile pentru a indeparta surplusul de gel de curatare a cuticulelor si trec la pilirea unghiilor.

Eu folosesc o pila de carton sau de sticla, pila mecanica o folosesc foarte putin la colturi. Pila pe care o vedeti in poza am primit-o cadou de la Konad,ca urmare a plasarii unei comenzi de placute de Stamping. Are o parte mai rugoasa si una mai fina. Intai pilesc cu partea mai rugoasa(cea galbena) pentru a scurta unghia si pentru a-i reface forma, apoi finalizez cu partea mai fina(cea mov). Pilirea se face doar intr-o directie, nu in ambele! Pentru a pili marginile unghiilor, dam cu pila, tot intr-o singura directie, paralel cu partea laterala a unghiei.Eu am purtat unghiile mereu rotunde si de aceea sunt nevoita sa folosesc si pila mecanica pentru a rotunjii colturile. Din cand in cand folosesc si o pila cu patru fete,un buffer, cu care pilesc si dau luciu suprafetei unghiei.

Dupa pilire imi spal din nou mainile pentru a indeparta praful creat. Apoi aplic o crema de maini.

Dupa ce crema de maini a intrat in piele iau o discheta demachianta imbibata in alcool albastru si sterg suprafata unghiilor, degresandu-le, fiind acum pregatite pentru base coat si oja. Dupa ce manichiura este gata aplic pe cuticule uleiul de la Essence- Caring Nail Oil,este foarte usor de aplicat, nu curge deoarece are un aplicator din burete,ca acela al glosurilor,si miroase si foarte frumos,a portocale.Cu acesta stau cam o ora pe unghii. Apoi imi spal din nou mainile.

Sper ca pasii mei in ingrijirea unghiilor sa va fie de ajutor.

Voi ce rutina de ingrijire urmati?


Etichete: , , , ,